Saint Gobain vol tancar la planta Glass de l’Arboç

0
1280

Aquest dimarts al matí la direcció de Saint Gobain ha anunciat la decisió de tancar part de la planta que l’empresa té a l’Arboç. Concretament, vol cessar l’activitat de Glass, destinada a la fabricació de vidre i en la qual hi treballen 124 persones, tot i que els llocs de feina indirectes pràcticament es dupliquen.

Saint Gobain és la principal indústria de l’Arboç i compta amb dues línies: Glass i Auto, aquesta darrera amb 260 treballadors. Segons l’empresa, el forn de foneria de Glass ha arribat al final de la seva vida útil i feia temps que es plantejava la conveniència d’invertir o no per renovar-lo. Finalment, la direcció de la multinacional francesa ha decidit no fer-ho i tancar la línia de producció de Glass. Els sindicats, però, expliquen que el forn encara podia allargar uns anys més.

A l’Arboç la notícia ha caigut com una galleda d’aigua freda. L’Ajuntament en assabentar-se’n s’ha posat a disposició del comitè i de la direcció d’empresa. L’alcalde, Joan Sans, ha anunciat que “s’iniciaran converses el més aviat possible amb tots els actors implicats, així com amb la Generalitat i l’estat per tal de revertir aquesta decisió tant negativa per a tots”.

 

 

FER UN COMENTARI