Sansakultura portaria l’escola de música, un auditori, cantina i sala d’exposicions a l’edifici de Can Guineu de Sant Sadurní

0
182
Dansa aèria al claustre del pati, diumenge al migdia.

Diumenge es va presentar al pati de Can Guineu de Sant Sadurní l’associació Sansakultura i amb ella el seu projecte “La casa de les arts i la cultura”, que es presentarà al procés participatiu que ha engegat l’Ajuntament de Sant Sadurní per determinar els usos que ha de tenir l’edifici de Can Guineu. En concret, els promotors del projecte volen convertir l’antiga casa pairal de Can Guineu en un centre cultural i artístic que esdevingui un referent comarcal amb un projecte ambiciós que aculli l’Escola Municipal de Música, un petit auditori, espais de residència per a artistes i espais polivalents per a l’exposició, l’aprenentatge i exhibició de diferents disciplines artístiques i culturals.

Des de Sansakultura, que ha treballat el projecte agafant exemples d’altres espais similars, consideren que un equipament d’aquestes característiques pot suposar un revulsiu per a la vida cultural del municipi i que l’aposta per aquest projecte significaria un salt qualitatiu en la producció i l’ensenyança cultural i artística de la vila. Aposten per dur a terme aquest projecte mantenint la idiosincràsia pròpia de l’edifici, declarat Bé Cultural d’Interès Local.

Un dels aspectes que ha tingut en compte el projecte presentat per Sansakultura és la voluntat de convertir Can Guineu en un equipament obert al poble. Per això, des de l’entitat aposten per ubicar-hi l’Escola de Música, on hi interactuen centenars de persones entre alumnes i famílies, i que no ha pogut créixer més degut a les limitacions d’espais de la seva actual ubicació. En el mateix sentit, el projecte també contempla la ubicació d’una cantina o espai gastronòmic que permetria una circulació constant de persones per l’equipament, tal i com ja es fa en altres instal·lacions d’aquestes característiques.

Mancança d’equipaments

Des de Sansakultura s’ha subratllat que aquest projecte vol contribuir a solucionar una mancança estructural d’equipaments culturals a la capital del cava.

FER UN COMENTARI