Sant Sadurní comença el procés participatiu més ambiciós, per decidir què s’hi fa a Can Guineu

0
125
Pere Vernet (regidor de Participació Ciutadana), Josep M. Ribas (alcalde), Montse Parra (tècnica de participació) i Laura Jiménez (de l’empresa E1DOS), al pati porticat de Can Guineu.

El procés per debatre públicament i decidir conjuntament quins usos cal donar a l’edifici de Can Guineu ja està en marxa. L’Ajuntament fa coincidir amb el Cavatast l’arrencada d’aquest procés, que es farà per fases i que té com a moments importants dues altres dates significatives per a Sant Sadurní: per la festa major, quan es donarà per acabada la recollida de propostes (en pot presentar tothom), i per Sant Jordi, quan la població (majors de 26 anys empadronats al municipi) podran votar la que més els agradi.

Entremig, i sobretot d’aquí a finals de novembre, l’administració local dedicarà molts esforços a intentar que la ciutadania es faci seu el projecte, per tal que la participació sigui màxima. De primer hi haurà una xerrada informativa, que es farà al 14 d’octubre al Centre Cultural (i que es podrà seguir en streaming), en què l’empresa dinamitzadora del procés participatiu, E1DOS, explicarà les característiques de l’edifici i què se n’ha de preservar en tant que Bé Cultural d’Interès Local. Els dies 23 i 24 d’octubre es farà doble sessió de visites guiades a Can Guineu (al migdia i a la tarda, amb un màxim de vint persones), i si hi hagués més demanda, se’n podrien fer més. També es penjarà una visita virtual al web participa.santsadurni.cat.

A partir d’aquí, s’espera una pluja d’idees. Totes elles es valoraran i algunes passaran a la fase final: s’exposaran en plafons al pati de Can Guineu i es podran votar, presencialment o on line, en una data a concretar al voltant de Sant Jordi de 2002. L’Ajuntament establirà l’oficina de participació a la plaça Gotims; des d’allà hom es podrà inscriure a les visites, als actes, tallers que es facin, votar, etc., per bé que prioritza fer-ho telemàticament. Aquesta setmana, cada llar sadurninenca rebrà a la bústia un tríptic informatiu. Tota la informació que es generi es penjarà a la pàgina web esmentada.

El regidor de Participació Ciutadana, Pere Vernet, posa tres condicions per què les propostes passin el primer cribatge i se sotmetin a la votació final: que siguin beneficioses per Sant Sadurní, que siguin tècnicament viables i que sigui econòmicament possibles. Recordem que Can Guineu és un edifici vell, que requereix una profundíssima rehabilitació, i que té 1.700 m2. I per fer-se una idea, rehabilitació la Fassina va costar 4,5 milions i el nou Centre Cultural, 4,1 milions més. Això vol dir necessàriament, tal com explica l’alcalde Josep M. Ribas, que el projecte que s’esculli trigarà temps –anys– a fer-se realitat, i segurament es farà per fases.

En qualsevol cas, ara d’entrada fan una crida a participar, a plantejar propostes. Habitualment, arribar al 15% de la població empadronada és un èxit. Amb Can Guineu, no descarten superar aquesta xifra.

FER UN COMENTARI