Els dies 20 i 21 de maig (a partir d’ara, sempre el penúltim cap de setmana de maig) tindrà lloc la segona edició del festival internacional MediMàgic, a Mediona. L’organització retrà homenatge enguany a Josep Roma (86 anys), que durant 25 anys va organitzar els sopars màgics de la Font del Bosc, i pel qual l’Ajuntament de Mediona està promovent la concessió de la Creu Sant Jordi de la Generalitat. El primer dia del festival es descobrirà una placa en honor seu al mural del MediMàgic, al costat de la que l’any passat es va dedicar a Ferran Balaguer.

 

El cartell del MediMàgic serà, a grans trets, el que Roma hauria desitjat, segons el director del festival, Toio Clemente. A la gran gala de dissabte a la nit hi actuaran el mediàtic Mags Lari; el Mag Magoo farà un espectacle de 8’ molt premiat arreu del món; la xinesa Huang Zheng (un dels caps de cartell), Jaume Antón (un dels pioners de la màgia de primer nivell al Penedès), el Mag Juan Mayoral (el mag de l’Estat que més premis de nivell internacional, inventor de molts jocs); el ventríloc Mag Selvin i la jove promesa vilafranquina Mag Aizpi (15 anys), que segons Clemente, està cridat a ser “una de les persones més importants dins el món de la màgia”. La presentació de la gala, que a causa de la manca d’espai de l’any passat al Casal es trasllada al Pavelló Antoni Ramallets, seran els magicòmics Churches i Plumetti. En acabar la gala, als tres bars del poble hi haurà màgia de prop amb alguns dels artistes convidats.

 

Això a banda, durant tot el dissabte hi haurà a Mediona tallers de màgia per a infants; una fira màgica i artesanal; espectacles de màgia de deu minuts en les quatre carpes instal·lades al poble i un festival màgic infantil amb la Maga Glòria Roig (màgia de prop per a nens i nenes de 3 a 7 anys) i el Mag Chorrimongui. L’endemà diumenge, al migdia, hi haurà un segon espectacle de màgia, amb Jaume Antón, el vendrellenc i humorístic Mag Guay i l’andorrà Mar Ferrer, entre altres. Les entrades estaran a la venda a través del web www.medimagic.cat.

 

A més, els dies previs al festival hi haurà màgia a les escoles de Mediona i a la residència Novallar, i cursos d’aprendre a fer màgia. Toio Clemente ha dit que l’any passat l’assistència de públic al primer MediMàgic va ser desbordant, tant als tallers com als espectacles, i creu que “d’aquí a cinc anys serà un festival molt potent” pels mags de renom que ja porta i que preveu seguir portant, sobretot si aconsegueix mecenatge. De moment, els 20-30.000 euros de pressupost els cobreix l’Ajuntament, amb suport de la Diputació i la venda d’entrades.

FER UN COMENTARI