Si un matí d’estiu, algú que escriu…

0
142

Amb alguna intencionada variació (l’original diu “Si una nit d’hivern, un viatger…”), aprofito el famós títol d’Italo Calvino per parlar un cop més del poder de la literatura, de la capacitat de la lectura i de l’escriptura per transformar el món que ens envolta, o si més no per aprendre a conèixer-lo, viure’l i estimar-lo d’una manera diferent. Només cal fer un cop d’ull –i aquí anàvem!– al nostre entorn comarcal per veure com la dèria d’escriure i de llegir s’ha traduït en festivals literaris. Tenim la quinzena edició de la Festa de la Poesia de Sitges, dirigida per Joan Duran i Cèlia Sánchez-Mústich; la sisena edició del Cubelles Noir, dirigit per Xavier Borrell; la primera del Subur Negre, dirigida per José Vaccaro, o la tercera del Festival Literari Castell de Canyelles, dirigit per mi mateixa, amb l’inestimable suport de l’alcaldessa Rosa Huguet, del Grup de Patrimoni i Cultura, l’especialista en gènere negre Charo González i l’escriptora Núria Queraltó. Així mateix, hi ha grups literaris com Malvasia de Lletres, creat per Xavier Lahoz, amb presència setmanal dels seus autors i autores a l’Eco de Sitges, o el Col·lectiu Mir Geribert, d’autors i autores del Penedès, que estem preparant una Mostra Literària del Llibre Penedesenc a Vilanova i la Geltrú, el proper 12 de novembre.

Tornem-hi. “Si un matí d’estiu, algú que escriu arriba al Garraf, aviat es trobarà llegint, escrivint algun relat o bé participant en alguna tertúlia literària”, qui sap si amb una copeta de xarel·lo, malvasia o cava a la mà, qui sap si degustant un xató o unes catànies, qui sap si cercant la fresqueta, el misteri o l’amor ben a la vora del mar, sota la llum de la lluna immensa.

I, ja que hi som, desvelo la finalitat més oculta i inconfessable del meu article: incitar-vos a escriure i a llegir, a participar en els nostres festivals literaris, siguin de poesia, de novel·la negra, d’intriga i misteri amb rerefons històric.

Mentrestant, que passeu molt bona Festa Major!

FER UN COMENTARI