Som VNG posa condicions al seu sí al pressupost municipal

0
245

Som VNG considera que la proposta de pressupostos municipals que planteja el govern municipal d’ERC-JxC-CUP no dona resposta a la crisi derivada de la covid-19, i presenta una proposta alternativa per ajudar a la reactivació econòmica, la lluita contra l’atur i reforçar les polítiques socials. Segons la regidora Ester Franco, “el govern prioritza despeses que poden comportar rèdit electoral en el futur, i no pas la resposta les urgències socials i econòmiques de la ciutat”. Al·ludeix a “inversions milionàries amb les quals estaríem d’acord en altres moments, però que ara, amb les urgències que té la ciutadania, no poden ser una prioritat”.

Per exemple, per Franco, el pressupost per a polítiques d’habitatge continua sent limitadíssim, tant per a la rehabilitació, l’adquisició d’habitatges buits, els ajuts al lloguer i la construcció d’habitatge públic social; també considera insuficients els 400.000 euros previstos per a plans d’ocupació, quan enguany se n’hi ha dedicat més d’un milió; o els 500.000 euros d’ajuts a empreses (un milió el 2020).

El també regidor de Som VNG Enver Aznar ha posat com a condicions primeres per donar suport al pressupost que no acabi als tribunals per incomplir el conveni col·lectiu de l’Ajuntament, com va passar l’any 2020; que es garanteixi la subrogació del personal dels serveis que el govern preveu internalitzar; i que es municipalitzin durant el 2021 serveis com la neteja viària, la recollida d’escombraries i la jardineria.

Això a banda, proposa que s’incrementin a un milió i mig les ajudes a les petites i mitjanes empreses; a un mínim de dos milions, la partida destinada a plans d’ocupació; a 2,8 milions, els ajuts socials i a polítiques d’habitatge; 520.000 euros d’ajuts a la pobresa energètica i accions socials. Segons Aznar, les seves propostes només “suposarien moure poc més d’un terç dels nous ingressos i un 4,5% del total del pressupost”.

FER UN COMENTARI