Tanques i controls policials per evitar que els estiuejants arribin al Vendrell i Calafell

0
337
Foto: ACN

ACN. El tercer cap de setmana de confinament per la crisi del coronavirus coincideix amb l’inici del que hauria d’haver estat la campanya turística de Setmana Santa i hi ha ajuntaments, com El Vendrell i Calafell, preocupats per la possible arribada de visitants.

A la capital del Baix Penedès la Policia Local ha decidit instal·lar tanques en dos accessos a secundari a les zones de Romaní i el Francàs, i complementar la vigilància amb controls policials. D’aquesta manera, es generen colls d’ampolla, i es té la garantia que els infractors no poden agafar una via alternativa. “Així podem controlar qui entra i surt del terme, i si està complint o no amb el confinament”, assenyala Joaquim Valls, sergent de la Policia Local.

El cap de setmana passat, per exemple, els agents del cos municipal van imposar una quarantena de denúncies per no respectar el confinament. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, assenyala a l’ACN que volen reduir aquesta xifra i evitar l’accés al municipi en general, que té nombroses urbanitzacions i vuit quilòmetres de platges. “Apel·lem al respecte i a la responsabilitat. Tots estem obligats a complir les normes i, si ho fem aviat, tornarem a gaudir de les platges, però ho hem de fer be. Per tant, tothom a casa”, demana el batlle.

El control també és complicat en un municipi com Calafell, amb més de 200 quilòmetres de carrers. L’alcalde, Ramon Ferré, avisa que aquells que pretenguin accedir-hi se’l trobaran “blindat”, amb controls a les entrades i sortides, i accessos i camins secundaris tallats amb tanques de formigó. “No volem que vingueu aquí a passar les vacances. Volem que us quedeu a casa, que feu el confinament a casa com estem fent tots i que evitem el risc de contagi”, afirma Ferré.

FER UN COMENTARI