Torrelavit se suma al Dia Mundial de l’Aigua

0
1638

El 22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua. És per aquest motiu que el Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit ha programat visites especials els dies 10, 18 i 24 d’aquest mes.

Les visites s’iniciaran a les 12 del migdia amb un recorregut gratuït pels punts d’interès històric del municipi, com el recuperat Safareig de la Terrassola o el Camí del Riu. A continuació, els qui ho desitgin podran conèixer, pel preu de tres euros, el Centre d’Interpretació de l’Aigua, un equipament que mostra com el riu Riudebitlles va transformar la història, el paisatge i la societat dels pobles de l’Alt Penedès i l’Anoia.

El centre, que es dota d’audiovisuals i fotografies històriques, proposa descobrir la importància que ha tingut el riu en la vida del territori i l’ús que s’ha fet de l’aigua. Tant en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs, i en el del regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, com en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del segle XVII fins al XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer de Catalunya.

FER UN COMENTARI