Totes les comissaries del país en alerta per localitzar els gegants del Vendrell

0
555

Avui, al migdia, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet una compareixença de premsa per explicar el seguiment que es fa de l’operatiu per recuperar els gegants Salvador i Teresa, que es trobaven a l’interior d’un remolc que uns desconeguts van prendre d’una nau municipal, ubicada al polígon La Cometa, a la matinada del passat diumenge 18 d’agost.

Després d’haver mantingut una reunió amb la Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, Kenneth Martinez ha explicat que totes les comissaries de Catalunya estan en alerta i s’estan fent controls de carretera per mirar de localitzar el remolc, que té uns 5 metres de llargada i que estava pintat amb imatges dels gegants i els capgrossos. També s’estan analitzant diferents càmeres de seguretat per tal de poder veure quin recorregut ha pogut fer.

Sense descartar cap hipotesi, la primera línia d’investigació se centra en l’interès pel remolc i es demana que les persones que l’han robat deixin els gegants en el millor estat possible i en una zona visible per tal de poder-los recuperar. L’alcalde ha manifestat que “volem que per la propera Fira de Santa Teresa, a l’octubre, puguin tornar a ballar a la plaça Vella”.

Martínez ha expressat que “és un cop molt dur per al conjunt de la població, pel seu valor material i també immaterial” i ha fet un agraïment a la col·laboració ciutadana i a les mostres de suport rebudes en les darreres hores.

Els gegants daten del 1930 i, segons el Marc Rodero, de la junta dels Gegants del Vendrell, tenen una estructura fràgil: “la principal preocupació és l’estat dels gegants i la seva recuperació” ha explicat, a la vegada que ha agraït a totes les entitats, tant locals com de fora del municipi, que s’han abocat a fer la màxima difusió de la crida per a la recuperació dels gegants Salvador i Teresa.

FER UN COMENTARI