Tres castells de set dels Castellers de Vilafranca per reprendre l’activitat castellera

0
115
4 de 7 amb agulla dels Castellers de Vilafranca.

Dissabte al vespre els Castellers de Vilafranca van fer la primera actuació castellera post confinament. Han estat gairebé dos anys amb les places buides, tan sols amb alguns pilars escadussers, que era el que permetia el Procicat. Ara, amb la possibilitat decretada la setmana passada d’ajuntar fins a 160 castellers, els verds van aprofitar que ja tenien prevista la seva presència a la Nit dels Xarel·los per anar més enllà de l’espadat simbòlic i fer-hi la primera actuació sencera des de Tots Sants de 2019.

L’actuació es va fer en un carrer Sant Pere de Vilafranca tallat al trànsit, amb cadires per al públic i gent a peu dret en la distància, separats per una tanca de la pinya, tots els castellers amb mascareta. Entre la pluja de la tarda i la tempesta del vespre, els de Cal Figarot van plantar tres castells de set, per aquest ordre, el 3 de 7, el 4 de 7 amb agulla, el 4 de 7, pilar de cinc i quatre pilars de 4. Hi van prendre part 140 castellers.

Després d’aquesta emotiva primera actuació de qualsevol colla des que va començar la pandèmia, els verds tenen la mirada posada ja en la diada de Tots Sants.

FER UN COMENTARI