Tres nous miradors, àrees de pícnic i nova senyalització per impulsar el turisme a l’Alt Penedès

0
851

Aquest estiu el Consell Comarcal ha finalitzat nou actuacions incloses dins el pla de foment del turisme a l’Alt Penedès, finançades en part amb una subvenció de 259.000 euros del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat.

En primer lloc s’han adequat tres nous miradors en punts alts de la comarca, com són el del Circell a les Gunyoles, el de Cap de Grill a Cantallops (Avinyonet del Penedès). Ubicat a la zona anomenada Cap de Grill i el de la urbanització Sant Elies (Mediona), al costat de l’ermita romànica. En aquests tres espais s’hi ha fet actuacions com el condicionament de camins, aparcament, plantada d’arbres, col·locació de mobiliari, senyalització, il·luminació nova, zona de pícnic, entre altres, segons el mirador.

Una quarta actuació realitzada ha estat la millora de l’equipament “El Forn” de Sant Cugat Sesgarrigues, on s’exposen objectes vinculats a l’activitat agrícola i a la vida rural. També s’ha fet el projecte museogràfic del conjunt monumental Sa Roca, centrat en l’església de Santa Maria i el castell de Sant Martí Sarroca, per afavorir la informació via web i codi QR. I s’ha fet la segona fase de restauració del castell (planta noble, instal·lació d’un ascensor, una escala i un nou punt d’informació i acollida al pati d’armes).

Als pèlags de Vilobí s’hi ha condicionat de dues àrees de pícnic (al pèlag sec i al pèlag llarg). També s’han senyalitzat totes les rutes i variants de l’itinerari Penedès 360º i s’ha fet la senyalització turística dels municipis de Font-rubí i Subirats. Finalment, s’ha creat una pàgina web per difondre l’oferta, les rutes i tots els recursos del Penedès 360º, amb possibilitat de descarregar-hi totes les rutes i vinculada a aplicacions mòbils com wikiloc i bikemap per a senderisme i cicloturisme.

FER UN COMENTARI