Un diluvi torna a negar Vilanova i deixa tots els passos de la via colgats

0
831
Cotxe colgat en un dels passos sota la via de Vilanova. Foto: Adrián Carmona.

Aquest dissabte al vespre el temporal de pluja es va cebar novament sobre Vilanova i va deixar bona part de la ciutat negada durant unes hores. Els torrents d’aigua baixaven amb força per la quantitat de pluja caiguda i per la seva durada. A moltes zones es van recollir quantitats superiors als 100 litres/m2. L’estació meteorològica del Meteoclimatic en registrava 156,6. A les Casernes, que està a una cota més elevada, 89,2.

Foto: Adrián Carmona.

Les fortes pluges van deixar taponats tots els passos de la via de la ciutat, amb acumulacions d’aigua que van arribar a colgar-hi cotxes. Cinc vehicles que estaven circulant-hi hi van quedar atrapats i es van haver de rescatar, sense que s’hagués lamentar cap desgràcia personal, segons informen fonts municipals. Els Bombers de la Generalitat van haver de tallar la reixa de la via a l’alçada de rambla de la Pau per poder creuar la via i atendre serveis al barri de Mar, de manera que Renfe va haver d’interrompre el pas de trens per la línia R-2. La majoria de serveis realitzats pels Bombers van ser per inundacions de baixos, sense conseqüències greus. Pràcticament la meitat de les 214 trucades d’emergències que va rebre el telèfon 112 van ser de la ciutat de Vilanova.

Aquest diumenge matí la ronda Europa continua tallada, però la resta de passos ja estan oberts, i algun pàrquing, com el de Martí Torrents, continua inundat.

A més a més, aquest diumenge al matí s’ha detectat una esllavissada que ha deixat un esvoranc en un dels costats de la via entre Vilanova i Sitges, de manera que s’ha hagut de tallar la circulació de trens en una de les dues vies (la de la banda de mar), i tots els trens es van alternant per la mateixa (banda muntanya). Això fa que els combois vagin amb cert retard.

Val a dir que aquesta tempesta és la tercera de gran intensitat que viu la ciutat en poc temps, després de l’esclafit del 12 d’agost de l’any passat o la tempesta i inundacions del 21 de gener.

FER UN COMENTARI