Vilanova celebrarà els Tres Tombs i la festa major d’hivern del 15 al 17 de gener

0
366

Pels volts del 17 de gener, diada de Sant Antoni Abat, Vilanova i la Geltrú acostuma a celebrar els Tres Tombs per reivindicar els cavalls, pagesos i traginers. Enguany, l’Ajuntament pretén celebrar la festa major d’hivern i els Tres Tombs entre els dies 15 i 17 de gener, adaptant-se a la situació del moment en relació a la covid-19, ja que el passat 2021 les festes es van haver de suspendre.

El dissabte 15 es duria a terme una cercavila de balls i entremesos, el trasllat de la bandera, la lectura del pregó i el llançament dels dotze morterets tradicional, així com un concert de música catalana, la cercavila de foc i el ball dels Tres Tombs. El dia 16 hi haurà una cercavila infantil, i l’endemà es celebraria l’ofici solemne de Sant Antoni i es faria el recorregut dels Tres Tombs.

El programa, que es va presentar a finals del passat desembre, pretén omplir un cap de setmana “de festa major i cavalls”, segons apuntaven des de l’Associació dels Tres Tombs. El disseny del cartell d’aquest 2022 ha anat a càrrec de l’artista de la Geltrú Julen W.

Per la seva banda, la regidora de Cultura Mercè Mateo agraïa la tasca de la Junta i de tothom que hi col·labora, i assegurava que si en les dates previstes es pot sortir al carrer, “la voluntat és que es facin els Tres Tombs a no ser que el PROCICAT ens digui que no es pot fer de cap de les maneres”. Mateo afegia que el recorregut dels Tres Tombs es podria veure modificat, però que la intenció és que “puguem retre homenatge a les feines del camp i als animals que ens hi han ajudat tants anys”.

Com a novetat, aquest any la festa anirà encapçalada oer un equip amb banderera i cordoneres femenines. Tota la programació es pot consultar a la pàgina web vilanova.cat/tres_tombs.

FER UN COMENTARI