La plaja de Ribes Roges serà la primera en tenir servei de socorrisme, el 15 de maig.

Vilanova i la Geltrú ja té a punt les platges de la ciutat per començar a rebre banyistes aquest primer de maig, que serà quan oficialment es doni el tret de sortida a la nova temporada de bany. Pel que fa a les novetats d’enguany, la capital del Garraf ha habilitat dues noves platges, la de Sant Gervasi i la Platja Llarga, on estarà prohibit fumar. D’aquesta manera, la ciutat tindrà un total de quatre platges sense fum, després que l’any passat ja es prohibís fumar a la platja de la República i la platja de l’Aiguadolç.

Pel que fa a les novetats en els serveis, la regidora de medi ambient de Vilanova i la Geltrú, Marta Jofra, ha explicat que s’han instal·lat uns aparcaments per a patinets als accessos de les platges. D’aquesta manera els usuaris podran desplaçar-se fins a la platja en patinet i no hauran d’entrar-lo a la sorra. Només caldrà portar un cadenat per fixar el patinet a l’aparcament.

Sobre la neteja, les platges de Vilanova estrenaran aquesta temporada unes noves papereres. Els nous contenidors disposaran d’una tapa per evitar que quan faci vent les deixalles s’escampin per la platja. També en l’àmbit de la neteja, la regidora Marta Jofra ha detallat que aquest any es continuarà aplicant el protocol mediambiental per reduir l’ús de maquinària pesant per netejar la sorra de les platges i fer-ho, sempre que sigui possible, de forma manual. Per això els operaris de la neteja, el personal dels xiringuitos i els encarregats del manteniment de les platges estan rebent una formació específica en gestió mediambiental. En aquesta formació també s’explicarà com protegir la nidificació del corriol camanegra, després que l’ajuntament hagi habilitat un espai per a la seva cria, que aquest any té un perímetre més gran.

El socorrisme, al juny
Tot i que la temporada de bany comença aquest dissabte 1 de maig, el servei de socorrisme no estarà disponible fins al dia 15 de maig i només a la platja de Ribes Roges. A la resta de platges començarà l’1 de juny. En total seran 16 socorristes els qui vetllaran pel bany a la capital del Garraf. El personal que s’encarregui del socorrisme ha estat inclós entre el grup de treballadors de l’ajuntament que rebran la vacuna contra el coronavirus de forma prioritària. Jofra ha argumentat que tot i no ser treballadors que depenen directament del consistori, sí que és personal que té un contacte proper amb els ciutadans.

En l’àmbit de la qualitat de les platges de Vilanova i la Geltrú, la regidora ha celebrat la renovació del certificat Biosphere que premia la sostenibilitat mediambiental. A més, ha explicat que s’està a l’espera de renovar també la bandera Blava que en aquest cas reconeix la qualitat de l’aigua i els serveis que s’ofereixen.

FER UN COMENTARI