Vilanova surt al carrer contra el tancament de Mahle

0
83
La manifestació va transcórrer pel centre de Vilanova. Foto: ACN
Centenars de persones es van manifestar dissabte pels carrers de Vilanova i la Geltrú  contra el tancament de la planta de Mahle al municipi el pròxim 28 de gener que suposarà l’acomiadament de més de 300 treballadors. Al crit de ‘Prou deslocalitzacions, Mahle no es tanca’, la protesta va començar al migdia a la plaça de la Vila on es van fer els parlaments. Posteriorment, els concentrats van fer un recorregut pel centre del municipi. Els treballadors van denunciar que la multinacional alemanya deixarà “tirades” més de 340 famílies després de 60 anys de beneficis i sense marge de temps per buscar alternatives al tancament.
La concentració, convocada pel comitè d’empresa i que va comptar amb el suport de CCOO, UGT i la CGT, va començar a les 12 del migdia a la plaça de la Vila que es va omplir amb els treballadors afectats de la planta de Mahle, representants polítics i sindicals i veïns del municipi i de la comarca que els van voler. Entre les autoritats, hi havia la diputada d’En Comú Podem al Congrés, Aina Vidal; la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Dolors Sabater; o l’exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, entre d’altres.

Durant els parlaments, el president del comitè d’empresa, Narcís Pineda, va lamentar que la direcció de Mahle no hagi tingut la sensibilitat d’intentar minimitzar els danys que suposa un tancament després de 60 anys de beneficis de la seva planta a Vilanova i la Geltrú. Un tancament, va afegir, que és una deslocalització de “manual” per traslladar la producció a països com Portugal o Polònia amb costos laborals més baixos. “Que no ens venguin que no tenen beneficis o que ho fan perquè el motor d’explosió s’acaba perquè no ens ho creiem”, va reblar.

Pineda va recordar que el tancament de la planta de Mahle no només afectarà als més de 300 treballadors que perdran la feina, sinó al conjunt de la comarca que en patirà els efectes directament. El president del comitè d’empresa va assegurar que els treballadors de Mahle no es quedaran de braços plegats i que lluitaran per defensar els seus drets.

Al seu torn, el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, va reclamar a les administracions que es reuneixin amb representants de l’ambaixada alemanya per intentar pressionar l’empresa i evitar que després de tants anys a Vilanova i la Geltrú marxin en dos mesos amb tanta facilitat.

Finalitzats els parlaments, on també hi van intervinir els secretaris generals d’UGT i la CGT, els concentrats van dirigir-se a la Rambla Principal per fer un breu recorregut pel centre de la ciutat. Durant la marxa els treballadors de Mahle van rebre el suport dels vianants.

FER UN COMENTARI