Xènia Benach, cinc vegades campiona de Catalunya

0
183
Foto d'Izan Galian cedida per Xènia Benach.

L’atleta vilafranquina guanya el Campionat de Catalunya per cinquè any consecutiu i ja mira al Mundial de Glasgow, que es disputarà al març

El Campionat de Catalunya d’Atletisme té noms i cognoms. La vilafranquina Xènia Benach l’ha tornat a guanyar, i ja en van cinc vegades consecutives, després de completar una actuació brillant en una de les seves modalitats preferides: els 60 metres tanques.

Benach va guanyar amb solvència i va obtenir una marca a la final de 8.19, seguida d’Emilia del Hoyo (8.50) i Marina Lamata (8.67). Una victòria que no acaba de convèncer la vilafranquina, que s’havia fixat l’objectiu de fer una marca de 8.10. De fet, al campionat nacional no hi són les rivals directes de Benach, que es planteja la prova com “un entrenament de qualitat”.

El campionat català va servir-li a la vilafranquina per preparar-se el Míting Internacional que es disputarà a Sabadell aquest dissabte. Una cita de primeríssim nivell, que reunirà més de 260 atletes de 42 països diferents. Benach competirà en tanques amb la intenció de baixar dels 8.10. “Hi ha possibilitats reals de guanyar el Míting”, apunta la tanquista.

El cert és que l’atleta del València Club Atletisme ha començat la temporada de pista coberta com una fletxa, proclamant-se campiona de Catalunya i, una setmana abans, assolint una marca de 8.13 al Míting d’Antequera, el primer gran míting espanyol d’aquest 2024. Amb aquestes dues proves dona el tret de sortida a una campanya que “fa molt bona pinta”.

Xènia Benach disputarà al febrer proves importants com la Copa de la Reina, el Campionat d’Espanya o el Míting de Madrid. Però cap tan “especial” com el Mundial, que es farà de l’1 al 3 de març a Glasgow, Escòcia. La vilafranquina espera fer un bon paper a la copa del món, però és conscient que haurà de competir amb alguns dels atletes més destacats del planeta. “Vull arribar a la final del mundial”, apunta Benach.