Alimentació saludable també durant les festes de Nadal

0
301

CONTINGUT PATROCINAT PER AMETLLER ORIGEN

Escrit per la Dra. Eulàlia Vidal, coordinadora del Consell Assessor de Nutrició i Salut d’Ametller Origen 

Amb les festes de Nadal arriben les celebracions al voltant de la taula amb familiars i amics. Sovint aquests dinars i sopars són més copiosos i, per tant, més calòrics de l’habitual. Tot i això, i encara que sembli impossible, podem gaudir d’aquestes festes sense perdre els hàbits d’alimentació saludable. Aquestes són algunes recomanacions:

– No abusar dels aperitius, ja que acostumen a ser rics en greixos i sal. No cal que els eliminem, però cal escollir opcions poc salades, sense mantegues i evitar les fritures. Així doncs, cal no abusar-ne i menjar racions petites.

– Els plats tradicionals poden formar part d’una alimentació saludable, tant els canelons de carn (farinaci i proteïna), com el marisc (proteïna) o el brou amb galets (farinaci). No obstant això, és important que acompanyem aquests plats amb vegetals; ens donaran més sacietat i ens ajudaran a reduir la quantitat que mengem.

– A l’hora de les postres ens preguntem si hauríem de menjar torrons, neules o massapans. La resposta és que si aquests extres els fem en les dates assenyalades, podem gaudir-los sempre que no n’abusem. Així doncs, no s’han de consumir cada dia, ja que tenen una gran quantitat de sucres i els hem de reservar per a les dates concretes. La resta de dies, acaba l’àpat amb fruita o iogurt.

– Respecte de les begudes alcohòliques, en el cas de beure’n, cal fer-ne un consum
moderat i sempre són millors les begudes fermentades (vi, cervesa o cava) en comptes de les destil·lades. Tot i això, l’aigua és sempre la millor opció.

Molts pensem que el fet de saltar-se algun àpat farà que puguem menjar més quantitat en el següent àpat i no és així. És important respectar els quatre o cinc àpats diaris i, si hem celebrat un dinar copiós, és recomanable fer un sopar lleuger (amanida i truita o verdura i peix a la planxa), i si la celebració ha estat el sopar, doncs fer un dinar lleuger.

FER UN COMENTARI