El Cavatast de Sant Sadurní repeteix el format de 2020, ampliant-ne l’oferta

0
434
Josep Varias (vicepresident de la Confraria del Cava), Josep M. Ribas (alcalde), Damià Deàs (president d’AECava), Ton Amat (regidor de Comerç i Turisme) i Javier Pagès (president de la DO Cava).

Els tres primers dies d’octubre tindrà lloc la 25ª edició del Cavatast, que a causa de les restriccions de la pandèmia no podrà celebrar-se com l’Ajuntament hauria desitjat. Serà un Cavatast que repetirà el format de l’any passat, és a dir, sense fira al carrer i amb les sessions de tast i maridatge a les caves, però ampliant l’oferta de l’any passat. I a l’esperança que l’any que ve s’hagin acabat les limitacions i es pugui estrenar un format nou, encara per determinar.

Tast de 17 màgnums

El Cavatast serà de l’1 al 3 d’octubre, però ja la setmana que ve (el dimecres, dia 22) es farà la segona edició de la Nit de Màgnums, que al 2020 no es va poder realitzar. Serà al vespre, a les caves Codorníu, al preu de 36 euros (entrades a www.confrariacava.cat), amb la participació de 17 caves i de vuit establiments gastronòmics entre restaurants, xarcuteria i pastisseria.

Una altra novetat és que en comptes de fer-se les sessions de tast en quatre caves, enguany es faran en sis, fet que possibilitarà incrementar el nombre d’assistents als actes del Cavatast, que l’any passat van ser de l’ordre de 1.400. Les directrius que marqui el Procicat a la data de cada acte determinarà la limitació dels aforaments. Les caves que acolliran tastos enguany són Blancher, Canals & Munné, Vilarnau, Juvé & Camps, Freixenet i Codorníu. Els horaris (sempre amb reserva prèvia) seran el divendres de 8 del vespre a 12 de la nit, dissabte de 12 del migdia a 4 de la tarda i també de 8 a 12 de la nit, i diumenge de 12 a 4.

Cava Women

Entre els molts actes de tast, maridatge i espectacles maridats que es faran durant el Cavatast, destaca també la presentació dissabte al vespre a la Confraria del Cava de Sant Sadurní de Cava Women, una iniciativa integrada per dones professionals del sector (directives, enòlogues, sommeliers, responsables de màrqueting…) que s’uneixen per donar una veu femenina al món del cava.

L’associació de comerciants Som Sadurní, per la seva part, organitzarà el concurs de decoració d’aparadors al·legòrics al cava, amb rècord de participants: en seran més de 35.

I la Confraria del Cava, segons va explicar el seu vicepresident Josep Varias, concentrarà a la tardor tot d’actes relacionats amb la promoció del sector, com la segona edició del cava solidari, apadrinat pel sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca; les portes obertes solidàries de les caves el 12 d’octubre; i la Gala del cava el 29 d’octubre, amb investidura de confrares de número i de mèrit, el confrare d’honor Pepe García (cuiner de Masterchef) i un reconeixement a Cristina Colomer, presidenta d’honor de les caves Colomer Bernat.

Durant la presentació, el regidor de Comerç i Turisme Ton Amat va dir que el Cavatast era una bona “porta d’entrada a Sant Sadurní”, a més a més “amb un públic molt fidel”, i que ajuda a “seguir sent la capital del cava”. L’alcalde Josep M. Ribas va dir que enguany espera “un Cavatast similar al de 2020 però amb mesures més laxes que ens permeten fer més coses”. També va dir que “esperem poder celebrar més efusivament el 25+1 aniversari” d’aquest “aparador de Sant Sadurní”.

Per la seva part, Damià Deàs, president d’AECava, aplaudeix la vinculació dels tastos amb visites a les caves, com es fa des de 2020, perquè “obre una porta qualitativa important”. I Javier Pagès, president del Consell Regulador del Cava, hi va afegir que “no ens adonem de l’important que és la presència del cava a tots els països del món, i això és molt difícil aconseguir-ho”. També va llançar un missatge subliminar a les caves que els últims anys han abandonat la DO: “hi ha molt futur pel cava, quan estem tots units”.

FER UN COMENTARI