El cultiu del calçot: terra argilosa i un seguiment constant

0
474
Contingut patrocinat per

Si et pregunten “quina és la verdura de temporada típica de febrer i març que s’acompanya amb una deliciosa salsa?”, estem segurs que respondràs els calçots. I és que si una cosa bona té aquesta joia culinària que cultivem als nostres camps és que, a més de ser deliciosa, és capaç d’unir familiars i amics al voltant d’una taula per celebrar les famoses calçotades.

Com cultivem els calçots a Ametller Origen?

A Ametller Origen tenim 21 hectàrees destinades al cultiu de calçots. El procés que segueixen els nostres pagesos és el següent: durant els mesos de gener i de febrer, plantem la ceba i, al mes de juny la collim i la posem a assecar. A finals d’agost, principis de setembre, plantem la ceba seca i l’anem calçant, és a dir, l’anem cobrint de terra, de manera que el brot es vagi allargant per buscar la llum del sol i grilli. Posteriorment, de gener a abril collim els calçots. D’altra banda, tal com expliquen els nostres pagesos, conreem els calçots en una zona amb un sòl molt argilenc, ideal para a aquesta mena de cultiu. Així mateix, tampoc els reguem massa i els collim en el seu punt òptim i els portem a les nostres botigues en menys de 24 h. D’aquesta manera els pots gaudir acabats de collir i ben frescos.

Com triar el millor calçot?

El millor calçot és aquell que no és ni molt fi ni molt gruixut i t’expliquem per què: els calçots prims, una vegada els hi treus les primeres capes queden en res, mentre que els que són molt gruixuts poden ser difícils de mastegar i quedar durs. Respecte a la quantitat, es considera una ració de calçots uns 12 a 15 calçots per persona, tot i que dependrà de com siguin, que equivaldria a uns 200-250 g per persona.

Gaudeix ara que estem en plena temporada de calçots!

FER UN COMENTARI