El paper de les empreses enfront del canvi climàtic

0
668

CONTINGUT PATROCINAT PER AMETLLER ORIGEN

Escrit per Amaya Prat, directora de sostenibilitat i R+D+I d’Ametller Origen

L’acció humana, principalment per les emissions de CO2 de les empreses a causa de la crema de combustibles fòssils, és una de les causes que ha propiciat l’acceleració del canvi climàtic i, en conseqüència, ha suposat un deteriorament de la capa d’ozó.

Conscients d’aquesta situació, després del Protocol de Kyoto, la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic va impulsar l’Acord de París, amb l’objectiu d’evitar un canvi climàtic perillós. Igualment, la Unió Europea ha creat el Pacte Verd Europeu per accelerar la transició cap a una economia verda, baixa en carboni i resistent al canvi climàtic, sustentada en set pilars: energia neta, indústria sostenible, renovació i construcció eficient, mobilitat sostenible, biodiversitat, del camp a la taula i eliminar la contaminació.

En aquest escenari, les empreses som les que hem de tenir un paper determinant per lluitar contra el canvi climàtic, assumint-ne el lideratge i promovent una economia sostenible. Per això és imprescindible actuar de seguida i iniciar una estratègia per esdevenir una empresa neutra en emissions de CO2.

Des d’Ametller Origen fa temps que estem fent camí cap a la neutralitat d’emissions de CO2 en abast 1, 2 i 3 l’any 2027, vint-i-tres anys abans dels objectius aprovats en l’Acord de París. Així doncs:

– Calculem les emissions de CO2 i GEH (Gasos d’Efecte Hivernacle) de la companyia i apliquem un pla de mesures de reducció i compensació seguint els SBTi (Science Based Target initiative) per evitar el canvi climàtic.

– Certifiquem anualment el càlcul de la nostra petjada i la implantació de mesures per reduir les emissions de CO2 a les nostres botigues, oficines i planta d’elaborats.

I aquesta és la línia en la qual haurien de caminar les empreses per aconseguir esdevenir neutres en emissions. Cal que calculin la seva petjada de carboni i defineixin accions correctores i de mitigació, identifiquin les accions per a la gestió correcta del CO2 i s’adhereixin als SBTiI.

Així doncs, el paper de les companyies ha de ser determinant i capdavanter i cal que assumim el paper de lideratge que ens toca per lluitar contra el canvi climàtic.

FER UN COMENTARI