ri del Parlament va refusar el projecte del Quart Cinturó (B-40) entre Abrera i Sant Sadurní d’Anoia. L’encarregat de presentar la proposta de resolució va ser el grup de Catalunya en Comú Podem i va rebre el suport de JxCat, ERC, PSC i la CUP.

D’aquesta manera, la cambra ha acordat instar l’Estat espanyol a “des programar” el tram penedesenc de la B-40, i mentre això no passi, es demana a la Generalitat que retiri aquest projecte del Pla Director Urbanístic del node Martorell-Abrera i estudiï una alternativa per canalitzar el trànsit de l’AP-7. L’acord també reclama crear una mesa bilateral amb l’Estat espanyol, obrir un debat amb els municipis afectats i incorporar totes les aportacions als treballs del Pla Territorial Parcial (PTP).

Durant la seva intervenció, el diputat d’En Comú Podem, David Cid, va destacar l’ampli rebuig del territori al projecte, i va criticar que s’hagi volgut tirar endavant “per la porta del darrere”, incloent-lo en el Pla Director Urbanístic d’Infraestructures de la Ròtula Martorell-Abrera. Des d’ERC, la diputada gelidenca Lluïsa Llop creu que amb l’aprovació d’aquesta resolució del Parlament, el ministeri de Foment abandonarà definitivament la proposta: “El Ministerio farà el que el territori decideixi i després de tants anys, podrem celebrar que el Quart Cinturó queda aturat definitivament”.

FER UN COMENTARI