Ara sí que ja queda res per celebrar Nadal: les reunions al voltant d’una taula amb familiars, la il·lusió dels més petits, però, sobretot, la gran protagonista, la gastronomia típica dels dinars i sopars nadalencs. I és que durant aquests dies les taules s’omplen de canelons, escudella i carn d’olla, galets, pollastres farcits i torrons, neules i panettones.
El menú nadalenc perfecte
Després d’uns entrants a base de canapès i productes delicatessen o una mica de marisc, en una taula no poden faltar mai els canelons. D’origen italià, aquest plat és un dels distintius típics de Nadal i ningú se’n pot resistir. És per això que des d’Ametller Origen t’oferim els millors canelons, elaborats pel Nandu Jubany, per a les teves celebracions. Enguany et presentem els canelons d’espinacs frescos, perquè puguis gaudir d’un sabor més intens, i panses i pinyons. Tanmateix, també pots decantar-te pels canelons del Nandu de carn rostida o reservar on line els canelons de pollastre de pagès trufat.
L’escudella i la carn d’olla són un altre dels imprescindibles que mai pot fallar. Aquesta deliciosa recepta tradicional requereix una bona preparació i elaboració. És per això que, si ho prefereixes, a les nostres botigues pots trobar els millors brous elaborats amb productes frescos i seguint la recepta tradicional; els galets farcits de pilota i la carn d’olla que únicament hauràs d’escalfar.
I ningú es pot aixecar de la taula sense gaudir de les postres: torrons per a tots els gustos, neules, bombons i un bon panettone, un clàssic entre els clàssics. Enguany podràs gaudir del panettone exclusiu del pastisser Oriol Balaguer, elaborat de manera artesana i amb xocolata negra i gerds.
Recomanacions per als àpats nadalencs
Tot i això, i encara que sembli impossible, podem gaudir d’aquestes festes sense perdre els hàbits d’alimentació saludable. Per això et fem les següents recomanacions:
– No abusis dels aperitius: fes racions petites
– Els canelons, l’escudella o el pollastre farcit poden formar part d’una alimentació saludable. Tot i això, acompanya’ls de plats vegetals, et donaran sacietat i t’ajudaran
a reduir la quantitat que menges.
– No et saltis cap àpat: si has fet un dinar copiós, fes un sopar lleuger i viceversa.