femcami.org promou uns hàbits de vida més saludables i sostenibles

0
415

ESCRIT PER LA DRA. EULÀLIA VIDAL, coordinadora del Consell Assessor de Nutrició i Salut d’Ametller Origen

CONTINGUT PATROCINAT PER AMETLLER ORIGEN

Portar una alimentació saludable al llarg de la vida ajuda a prevenirdiferents malalties com són l’obesitat, la diabetis, les malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncer. De fet, fins a un 40% dels casos de càncer es podrien evitar seguint un estil de vida saludable. Amb l’objectiu de promoure uns hàbits de vida més saludables i sostenibles, des d’Ametller Origen hem impulsat femcami.org, un moviment participatiu, global i ambiciós, obert a tots aquells -institucions, organitzacions, empreses i persones-que com nosaltres volen avançar cap a un món més saludable i sostenible.

En aquest sentit, ens hem marcat dues fites: ajudar en la prevenció de determinades malalties amb diferents accions com són la revisió i reformulació del 100% dels productes de marca pròpia d’acord amb els criteris establerts en el Pla NAOS, marcat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, respecte al contingut de sal, sucre i greixos i la realització de tallers i xerrades dirigides seguint les directrius establertes per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Tanmateix, estem fent camí cap a la neutralitat d’emissions de CO2 en abast 1, 2 i 3 l’any 2027, vint-i-tres anys abans dels objectius aprovats en l’Acord de París. Per aconseguir-ho, apostem per l’agricultura sostenible per reduir la petjada de CO2 dels conreus amb tècniques innovadores d’estalvi d’aigua i fertilitzants, el maneig sostenible de les plagues i la preservació de la biodiversitat.

Lluitem també contra el malbaratament alimentari amb la donació a entitats socials de productes frescos i carnis amb data de caducitat pròxima. Durant l’últim any, hem evitat l’emissió de 293.200 kg de CO2-eq i hem fet donacions per valor de més de 700.000 €.

Altres millores implementades són la certificació WELFAIR, que avala que la nostra carn prové d’animals que han estat criats en condicions èticament responsables de benestar, i la comercialització de carn de pollastre criada sense antibiòtic.

Per fer aquest camí, Ametller Origen compta amb l’aval d’un consell assessor de nutrició i salut i un de sostenibilitat, format per especialistes amb perfils molts transversalsque aporten el seu coneixement i vetllen pel rigor científic de totes les accions queduem a terme. Des de l’any 2015, hem plantat més de 100 llavors que es corresponen a accions de millora en l’àmbit de la sostenibilitat i la salut.

I volem seguir avançant junts, per això, des d’aquest espai t’aproparem quinzenalment continguts relacionats amb l’alimentació saludable i la sostenibilitat, des del rigor científic i donant veu als experts que ja fan camí cap a un món més saludable i sostenible.  Desitgem que tu també t’uneixis al moviment #FemCamí!

FER UN COMENTARI