La mel, el codonyat i les melmelades protagonitzen el calendari de Productes de la Terra

0
514

La seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha acollit aquest dilluns al migdia la presentació del calendari 2021 de Productes de la Terra, que des de fa nou anys edita aquest ens amb el suport de la Diputació de Barcelona i en col·laboració amb el Gremi Comarcal d’Hostaleria  i Turisme de l’Alt Penedès i l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès.

Enguany la temàtica del calendari gira al voltant de la mel, el codonyat i les melmelades elaborades a la comarca i cada mes es presenta amb una fotografia i una recepta d’algun plat cuinat amb algun d’aquests tres elements les quals han estat elaborades pel col·lectiu Penedès Tasta’l.

La consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Cristina de la Cruz, ha explicat que s’han imprès 1.500 exemplars del calendari i que la importància d’aquest recau en les sinergies que es creen entre l’administració pública i els diferents col·lectius que hi participen: “Treballem plegats per difondre i donar valor afecti els productes de la nostra terra”, ha comentat. També el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch ha subratllat que aquesta iniciativa “explica molt de la nostra història i manera de fer, ja que cada any es presenten productes diferents, sorprenents i d’extraordinària qualitat. Aquest calendari és orgull del Penedès i dels seus productes”, ha conclòs.

En representació dels Gremi Comarcal d’Hostaleria la seva presidenta, Núria Carbó, ha volgut destacar la diversitat de les receptes que acompanyen enguany l’almanac i ha fet una crida a consumir productes de proximitat. Per la seva banda, M. Àngels Saumell, presidenta de l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès ha fet valdre l’esforç dels productors per fer un producte de qualitat i saludable, mentre que Imma Olivella, propietària de l’empresa de melmelada Les Filos, ha apuntat que la pandèmia ha fet que la gent valori més els productes de la terra.

 

FER UN COMENTARI