Llopart homenatja les seves arrels amb l’“Original 1887”

0
846
Festa final a l’amfiteatre de vinyes de Les Flandes.

Llopart, la segona firma elaboradora més antiga del sector, ha presentat aquesta setmana la nova anyada 2008 de l’“Original 1887”, un escumós que pretén ser un homenatge a la primera ampolla feta per la família l’any 1887. Es tracta d’un Brut Nature Gran Reserva, amb 120 mesos de criança en ampolla, elaborat respectant al màxim tota la metodologia artesanal per perpetuar les tradicions vitivinícoles familiars del segle XIX.

La presentació, que va comptar amb un centenar d’assistents entre representants de la premsa especialitzada i del teixit empresarial, va anar acompanyada d’una visita guiada a les mateixes vinyes de muntanya d’on neix l’“Original 1887”, plantades a 380 metres sobre el nivell del mar i assentades en forma d’amfiteatre sobre una paret de roca calcària de 12 metres d’alçada en uns terrenys que provenen del miocè (16 i 20 milions d’anys d’antiguitat).

Visita per la roca calcària sobre la qual s’assenyen les vinyes d’on neix l'”Original 1887″.

Es tracta d’un paratge singular, batejat amb el nom de Les Flandes, i que ha estat declarat i protegit com Espai d’Interès Natural. Les  vinyes, plantades en les dècades de 1940 a 1960, inclouen les tres varietats de raïm que conformen el cupatge de l’“Original 1887”: montònega (50%) –adaptació de la varietat de parellada als terrenys de muntanya–, xarel·lo (25%) i macabeu (25%).

Les característiques peculiars del sòl, el contrast tèrmic que regala el microclima de la zona i les varietats de raïm utilitzades confereixen a aquest escumós una mineralitat i gran profunditat aromàtica i un post gust delicat i persistent, de gran recorregut i final voluminós.

L’acte va acabar amb una festa final a l’amfiteatre de vinyes, on els assistents van poder gaudir de la posta de sol mentre degustaven una copa d’“Original 1887”.

FER UN COMENTARI