Malbaratament alimentari, una problemàtica que cal combatre

0
473

CONTINGUT PATROCINAT PER AMETLLER ORIGEN

Escrit per Marta Angerri, directora de Finançament Europeu i Afers Públics, Sostenibilitat i RSC d’Ametller Origen

Milions i milions de tones de menjar es malbaraten cada any al món: només a Catalunya, la xifra se situa en 260.000 tones d’aliments cada any. Reduir aquesta dada és un dels grans reptes globals, tant és així que entre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU s’inclou l’ODS 12.3, que estableix la fita de reduir a la meitat la pèrdua i el malbaratament d’aliments l’any 2030.

Tot i que només queden vuit anys per complir aquest objectiu, al món se segueix llençant un terç del menjar que es produeix, fet que suposa també una gran impacte per al medi ambient. Entre els aliments que més es llencen trobem el producte fresc, especialment les fruites i les verdures. Es calcula que cada persona en malbarata a l’any 35,3 quilos. Entre les fruites i les verdures que més es llencen trobem: l’enciam, els tomàquets, els plàtans, les maduixes, les taronges, les pastanagues, les patates, les cebes, les pomes i els alvocats.

És per això que des d’Ametller Origen, i de la mà de Too Good To Go, hem marcat el 12 de març (12/3) com a data clau en el calendari per recordar i visibilitzar l’ODS i conscienciar sobre la importància d’actuar contra el malbaratament alimentari.

Més de 500.000 quilos de productes salvats l’any 2021

Des d’Ametller Origen duem a terme diferents accions per lluitar contra el malbaratament alimentari, que abraça tota la nostra cadena de valor, tant en la producció primària com a la planta d’elaborats i a totes les botigues. En aquest sentit, aquest any hem salvat 500.000 quilos de productes i hem deixat d’emetre més d’1 milió de quilos de CO2 a l’atmosfera amb l’impuls de diferents campanyes. Hem arribat a aquesta xifra oferint productes amb data de caducitat curta a un preu més econòmic; salvant paquets de menjar amb productes frescs i carnis de la mà de Too Good To Go –hem entregat, durant l’últim any, més de 188.250 lots– i col·laborant amb diferents entitats socials com Creu Roja, Càritas, Fundació Altem i el Banc d’Aliments.

FER UN COMENTARI