Més de 10 hectàrees on enfilem els pèsols

0
432
Contingut patrocinat per

Amb l’arribada del bon temps podem gaudir d’un dels llegums més tendres i dolços que existeixen: els pèsols. Igual que les faves, els pèsols pertanyen a la família de les lleguminoses i, per tant, es classifiquen dins del grup dels llegums. A continuació t’expliquem com les cultivem i quin és el secret perquè siguin tan bons.

On cultivem els pèsols?

El Maresme és la zona de Catalunya on, tradicionalment, es cultiven més pèsols, i és justament a Mataró on tenim alguns dels nostres camps de pèsols. Tal com expliquen els nostres pagesos, el mes de setembre és quan plantem les pesoleres i en collim els fruits a partir de mitjan març i fins a finals de maig. També tenim camps propis de pèsols a Sant Martí Sarroca, a l’Alt Penedès, i a Múrcia. En total comptem amb 10 hectàrees de camps propis de pesolers.

Collita per passades fins obtenir el punt òptim dels pèsols

Els nostres pagesos planten els pesolers i, a mesura que van creixent, els van enfilant manualment perquè la planta creixi cap amunt. D’aquesta manera, i amb dedicació i delicadesa, aconseguim que les tavelles quedin penjant i tinguin una llargada característica, així com un color verd tan brillant. A més, la majoria dels nostres cultius, com els d’altres fruites i verdures delicades, els fem sota plàstics protectors, per protegir les mates del sol, la pluja, el vent o possibles plagues.

A l’hora de collir-los, els pagesos passen mata per mata i, manualment, seleccionen aquelles tavelles que estan plenes. És en aquest moment quan els pèsols són més tendres i dolços. Al cap de dos dies tornen a passar per revisar els cultius i collir aquelles tavelles que ja estan a punt i evitar així que els pèsols no es facin vells.

Aprofita ara per gaudir d’aquest llegum tan deliciós!

FER UN COMENTARI