Montfort respon a les crítiques rebudes per les declaracions al ple

0
680
El regidor de Seguretat Ciutadana i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort. // FOTO: LA FURA

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan M. Montfort, ha respost aquest matí en roda de premsa a les reaccions i informacions que es van publicar la passada setmana sobre les declaracions que va fer a l’últim ple al voltant de les agressions masclistes i els punts lila de la festa major. Les paraules del regidor, en les quals declarava que només hi havia hagut un conflicte de violència masclista durant la festa major, van desencadenar la protesta de partits de l’oposició i col·lectius de la ciutat.

Així, Montfort ha assegurat que els articles publicats als diferents mitjans locals contenen “mentides i manipulacions”, ja que afirma que és conscient que tot el que es pugui fer des de l’Ajuntament en matèria de gènere serà insuficient perquè “el masclisme és una lacra que tenim com a societat”. El regidor ha comentat que durant la festa major hi ha incidents de tot tipus: “a banda d’agressions masclistes també hi ha baralles, robatoris i conduccions temeràries sota els efectes de l’alcohol, que poden tenir repercussions pitjors que les agressions sexuals; i ho hem d’encarar tot en la seva justa mesura”.

Alarma social

El regidor ha afegit que alguns col·lectius de la vila i els mitjans de comunicació “van influir en l’opinió pública creant un clima d’alarmisme desproporcionat vers la violència masclista abans de la festa major, cosa que va provocar que interrompessin la processó el dia de l’entrada de Sant Fèlix”. Per Montfort, és legítim manifestar-se però “sense atemptar els drets de les altres persones ni boicotejar els administradors i la festa major”. El regidor, però, considerava que l’aturada de la processó va ser causada per grups de la vila i no pels mateixos balls de la festa major, cosa que aquests ja havien advertit en un comunicat previ als fets.

Montfort ha reiterat que no hi va haver cap agressió sexual durant la festa major i que només hi va haver el cas d’agressió d’un casteller cap a una periodista, i afegia que “podem estar satisfets en comparació amb altres ciutats”. A banda, ha carregat contra els col·lectius vilafranquins que consideren que l’Ajuntament no fa prou feina en matèria de gènere, al·legant que “enguany hem triplicat el pressupost que dediquem a aquesta qüestió i hem fet una formació als balls i campanyes de sensibilització i, per tant, és fals dir que l’Ajuntament fa poc”.

També ha insistit en el paper dels mitjans, argumentant que aquests dies “s’ha traslladat a l’opinió pública que Vilafranca és un paradís pels agressors sexuals, quan estem molt millor que altres poblacions”. Pel què fa a les deu denúncies que va registrar el punt lila de La Barraca, la festa major popular, Montfort ha explicat que “de les tres denúncies que asseguren que es van tramitar a Mossos, només se n’ha tramitat una realment”.

En referència a la tramitació de denúncies, el regidor ha recordat que sempre recomana que es facin, tot i que entén la reticència d’algunes agredides: “encara que a vegades no es vulgui denunciar (i aquí és on els punts lila tenen importància) sempre que es pugui és millor fer-ho per tal que la policia pugui disposar de les descripcions dels agressors a la seva base de dades”.

FER UN COMENTARI