Raventós Codorníu llança la seva primera col·lecció de vins DO Penedès

0
371
Xevi Carbonell i Anna Roset, enòlegs del projecte. // RAVENTÓS CODORNÍU

Aquesta setmana, l’empresa sadurninenca Raventós Codorníu, emblemàtica en el món del cava, ha tret al mercat la seva primera col·lecció de vins de Denominació d’Origen Penedès.

Raventós Codorníu vol reivindicar els vins tranquils de qualitat, i per això presenta dos productes elaborats de manera artesanal que homenatgen el Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, on neixen els raïms que s’utilitzen per aquests nous vins. La col·lecció, anomenada Sant Sebastià dels Gorgs, s’estrena amb el Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs Blanc 2021, elaborat amb macabeu i sauvignon blanc, i el Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs Negre 2021, elaborat amb syrah, garnatxa negra i cabernet sauvignon. Tot i així, l’empresa preveu afegir-hi més productes properament.

Els nous vins s’elaboren amb raïm proper al monestir de Sant Sebastià dels Gorgs. // RAVENTÓS CODORNÍU

Després de 150 anys elaborant cava, Raventós Codorníu busca mantenir els valors del celler, la tradició i l’artesania, amb aquests nous vins “frescos i aromàtics”. La col·lecció Sant Sebastià dels Gorgs forma part del projecte Vins del Llegat, que reforça les produccions petites provinents de vinyes històriques i de baixos rendiments, així com les veremes manuals i els processos de vinificació al detall que primen la qualitat “per damunt de tot”. Vins de Llegat inclou els cellers més petits del grup a Catalunya: Portal del Montsant, Cellers Scaladei, Abadia de Poblet, Montargull (Parxet, Mont-Ferrant, Titiana), Can Matons i Sant Sebastià dels Gorgs.

La nova col·lecció tindrà una producció de 100.000 ampolles, que es podran trobar a la restauració, en botigues especialitzades i a través del portal web 15bodegas.com.

FER UN COMENTARI