Alçada i hydrocooling, el secret de les nostres cireres

0
703
Cherries before harvest in Valais, Switzerland
Contingut patrocinat per

Són una de les primeres fruites de pinyol de les quals podem gaudir i s’ha d’aprofitar perquè la seva temporada és força curta: parlem de les cireres, una fruita deliciosa i molt apreciada per tothom. A continuació t’expliquem com les cultivem perquè siguin tan bones i les puguis gaudir en el seu punt òptim de sabor.

Un contrast tèrmic per a un bon sabor

A Ametller Origen comptem amb un total de 104 hectàrees de camps propis de cirerers, en 12 de les quals tenim arbres molt joves sense producció, distribuïts entre el Penedès, Múrcia i Sòria. Una de les principals característiques d’aquestes zones és la seva alçada, per sobre dels 300 metres, cosa que ens aporta una temperatura més baixa a la nit i, per tant, un contrast tèrmic que va molt bé per a la cirera quan madura.

D’altra banda, treballem amb famílies pageses associades que tenen el mateix amor per la terra que nosaltres i amb les quals compartim informació i coneixements sobre tècniques de cultiu, per garantir fruites i verdures amb el màxim sabor i nutrients i un baix impacte ambiental, sempre seguint els nostres estàndards de qualitat. En el cas de les cireres, aquestes famílies tenen els cultius situats a Aragó, on cultiven diferents varietats de cireres més tardanes.

Collir-les cap endarrere i sempre amb el mànec

La collita de les cireres és una feina laboriosa, perquè les collim una per una i ho fem amb molt de compte per no fer-les malbé. El secret dels nostres pagesos és collir-les cap endarrere i sempre amb el mànec perquè es conservin millor. Tal com expliquen, les cullen sempre a primera hora del matí o a última hora del vespre i, posteriorment, pel fet que és una fruita altament perible, se sotmet a un procés d’hydrocooling, és a dir, un sistema de refredament ràpid que consisteix a mullar-les per mantenir les cireres fresques i en bon estat abans que arribin a botiga. En menys de 24 hores te les portem del camp a la teva botiga habitual perquè les puguis gaudir en el seu punt màxim de sabor.

FER UN COMENTARI