Aliments més saludables sense renunciar al sabor

0
569

CONTINGUT PATROCINAT PER AMETLLER ORIGEN

Escrit per la Dra. Eulàlia Vidal, coordinadora del Consell Assessor de Nutrició i Salut d’Ametller Origen

Sabies que consumim a diari, segons l’Organització Mundial de la Salut, el doble de sal i sucre recomanats? El consum excessiu d’aquests additius augmenta el risc de patir determinades malalties cròniques com la hipertensió, la diabetis de tipus 2, malalties cardiovasculars, alguns tipus de càncer i l’obesitat, que ja s’ha convertit en un problema de salut pública a nivell mundial i suposa la mort de 2,8 milions de persones l’any.

Una alimentació saludable, a base de fruites i hortalisses, llegums i cereals integrals és clau. En aquesta línia, i per seguir promovent uns hàbits de vida i consum més saludables i sostenibles, Ametller Origen ha fet un pas més aconseguint que el 100% dels productes de marca pròpia inclosos en el Pla de Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’Obesitat (Pla NAOS) del Ministeri de Salut compleixin els criteris establerts respecte al contingut de sal, sucre i greixos totals i saturats.

En total, hem aconseguit reduir 906 kg de sal, concretament en les categories de derivats carnis, aperitius salats i plats preparats; 3.384 kg de sucre, cosa que equivaldria a més de mig milió de terrossos de sucre, en les categories de pa envasat, productes làctics i salses i un 3% de greixos d’un total de 52 productes. El més important, però, és que hem mantingut les propietats organolèptiques, és a dir, el sabor dels productes, sense afegir cap additiu i sense augmentar les seves calories. Tanmateix, hem donat de baixa cinc referències (unes galetes de xocolata, unes galetes de coco, unes rosquilles de sucre, un mojito sense alcohol i unes patates de llimona i salsa valentina) per presentar un perfil nutritiu baix.

El compromís d’Ametller Origen ha estat, des dels seus inicis ara fa vint anys, facilitar l’accés a una alimentació saludable, plaent i neta. Per això, ens hem fixat com a objectiu revisar totes les referències de marca pròpia abans del 2023, aproximadament uns 1.200 productes, per seguir reduint la sal, el sucre i els greixos totals.

FER UN COMENTARI