Cultivem més de 60 hectàrees per oferir-te les millors crucíferes

0
344
Contingut patrocinat per

Hivern i, especialment, gener i febrer són sinònims de crucíferes, un grup de verdures boníssimes i amb molta versatilitat a la cuina. Bròcoli, bròquil, col, col kale, coliflor, col de Brussel·les, romanesco, raves, col llombarda ja són a les nostres botigues, provinents directes dels nostres camps.

Actualment, a Ametller Origen tenim crucíferes plantades als nostres camps del Penedès, a les Terres de l’Ebre i al Maresme. Al Penedès cultivem el bròquil en un terreny de 3,5 hectàrees, mentre que a Camarles estem cultivant bròcoli en unes 3 hectàrees de terreny. Al Maresme, concretament a les finques de Cabrera de Mar, tenim 5,5 hectàrees de terreny on cultivem raves.

D’altra banda, treballem amb famílies pageses associades que tenen el mateix amor per la terra que nosaltres i amb les quals compartim informació i coneixements sobre tècniques de cultiu, per garantir fruites i verdures amb el màxim sabor i nutrients i un baix impacte, sempre seguint els nostres estàndards de qualitat i unes tècniques específiques de cultiu, especialment centrades en l’agricultura sostenible, per oferir un producte fresc genuí i de màxima qualitat.

En el cas de les crucíferes, aquestes famílies tenen els cultius (unes 50 hectàrees) situats, principalment, a les terres de l’Ebre, concretament a Camarles, l’Aldea, Tortosa i Ulldecona, i s’hi cultiven coliflor, bròquil, romanesco, col de Brussel·les o col d’olla.

Què fa úniques les nostres crucíferes?

En Jaume Gallart és el nostre pagès de la Finca Roqueta de Cabrera de Mar, on setmanalment des de primers de setembre fem sembrades de raves d’aproximadament 1.500 m2 per poder-ne collir fins al mes de juny. Un dels secrets del cultiu d’aquestes crucíferes és que necessiten una terra ben flonja i rec molt freqüent, requisits que assegurem que es compleixen durant les vuit setmanes que passen entre que plantem i collim els raves. I és que si els raves estan estressats, és a dir, no tenen suficient hidratació, les arrels creixen més de l’habitual perquè busquen aigua al subsol i el resultat és un rave menys arrodonit, més picant i amb unes arrels més llargues.

FER UN COMENTARI