Digues no a l’operació biquini!

0
314

CONTINGUT PATROCINAT PER AMETLLER ORIGEN

Escrit per la Dra. Eulàlia Vidal, coordinadora del Consell Assessor de Nutrició i Salut d’Ametller Origen

Amb el bon temps i, sobretot a l’estiu, és habitual sentir a parlar de ‘l’operació biquini’; una pràctica que consisteix a seguir pautes d’alimentació restrictives com saltar-se àpats, ingerir menys calories o alimentar-se únicament de productes concrets amb l’únic objectiu de perdre pes. El problema és que sovint aquest tipus de dietes, que no estan controlades per cap expert, no cobreixen les necessitats mínimes de calories, vitamines i minerals que es necessiten i això pot ser contraproduent per a la salut.

Així doncs, cal desmitificar aquestes pràctiques, habituals durant aquesta època de l’any, que poden comportar riscos per a la salut i, en la majoria de casos, acaben amb un fracàs tant a curt com a llarg termini. I és que tot i que inicialment es pot perdre pes, aquesta pèrdua no es manté en el temps i tampoc implica adquirir uns hàbits d’alimentació saludables estables.

Així doncs, en el cas que es vulgui perdre pes en poc temps, s’ha de fer seguint uns hàbits de vida i una alimentació saludable i amb l’ajut d’una professional, en aquest cas un/a dietista nutricionista. D’aquesta manera, es poden perdre de forma progressiva, 1 o 2 quilos, mentre s’adquireixen uns bons hàbits que s’allarguen en el temps.

El més important de tot, un cop desmuntat el mite que l’operació biquini NO és efectiva i que no existeixen fórmules màgiques per perdre pes, és seguir uns hàbits d’alimentació saludables al llarg de l’any, potenciant especialment el consum d’hortalisses, fruites, cereals integrals, llegums, tubercles, també fruita seca, llavors i oli d’oliva verge extra com a font de greix principal i moderant el consum de carn, peix i ous i làctics i sense abusar dels aliments processats. Tanmateix, cal complementar l’alimentació amb la pràctica d’exercici físic i una correcta hidratació a base d’aigua i infusions.

FER UN COMENTARI