Els tomàquets, una varietat per a cada ocasió

0
436

CONTINGUT PATROCINAT PER AMETLLER ORIGEN

Escrit per la Dra. Eulàlia Vidal, coordinadora del Consell Assessor de Nutrició i Salut d’Ametller Origen

Sabies que a nivell botànic els tomàquets es consideren una fruita, però són una hortalissa per les seves propietats nutricionals? Ara estan en el seu millor moment per incorporar-
los a la dieta. Existeixen més de 100 varietats! Saps quines són les més conegudes? Te les expliquem:

Tomàquet de branca: sucós i carnós, amb un sabor agredolç i un punt aromàtic. Ideal per cuinar al forn, per a salses i gaspatxos.

Tomàquet cor de bou: amb poca carn, és molt dolç i sucós. Perfecte per a amanides o tàrtars.

Tomàquet de pebrot: rep aquest nom per la seva similitud amb el pebrot. Sucós, amb molta polpa. La millor manera per cuinar-lo és saltat al forn o a la planxa.

Tomàquet morat: molt saborós i amb la pell molt fina. Ideal per a amanides i
carpaccios.

Tomàquet de Barbastre: típic de la localitat aragonesa de Barbastre. De mida grossa, és molt carnós, dolç i aromàtic. Perfecte per a amanides, carpaccios i tàrtars.

Tomàquet Monterosa: sucós, molt dolç i aromàtic. Per farcir i per a amanides.

Tomàquet Tip-Top: exclusiu d’Ametller Origen, carnós i sucós, ideal per a amanides.

Tomàquet Montserrat: dolç i amb l’interior buit. Apte per farcir i per a amanides.

Tomàquet pera: sucós i carnós, dolç, saborós i aromàtic. Especial per a salses, sofregits i conserves.

Tomàquet mediterrani: carnós i amb molta polpa. Perfecte per a amanides.

Tomàquet cherry: un dels més fàcils d’identificar. De sabor dolç, amb un toc àcid. Ideal per a broquetes i amanides.

Respecte als seus beneficis, tots els tomàquets, independentment de la varietat, tenen les mateixes propietats. Són font d’antioxidants, especialment pel seu elevat contingut en vitamina C. Perquè te’n facis una idea, una ració de tomàquet cobreix el 61% de la ingesta diària recomanada de vitamina C. A més, els tomàquets també contenen vitamina A, vitamina B, carotens i licopè, un pigment vegetal que els dona el color vermell tan característic. A més, contenen fòsfor i potassi, dos minerals que t’ajuden a mantenir els teus músculs sans. Finalment, també són font de fibra.

FER UN COMENTARI