L’albercoc, una fruita amb elevada capacitat antioxidant

0
163

CONTINGUT PATROCINAT PER AMETLLER ORIGEN

Escrit per la Dra. Eulàlia Vidal, coordinadora del Consell Assessor de Nutrició i Salut d’Ametller Origen

Ja tenim aquí una de les fruites de pinyol més famoses i esperades de la temporada, l’albercoc. De polpa carnosa, gust dolç i agradable i molt aromàtic, els albercocs estan ara en el seu millor moment i, a més a més, es pot dir que són molt nutritius. Entre els seus principals beneficis destaquen:

Betacarotens: que es transformen en vitamina A en el nostre organisme i ajuden a protegir la vista, la pell, les mucoses i els ossos i tenen poder antioxidant.

Font de vitamina C: que protegeix les cèl·lules contra l’envelliment prematur.

Font de potassi: que contribueix al bon funcionament del sistema nerviós i dels músculs.

Flavonoides: conté petites quantitats de flavonoides que actuen com a antioxidants i serveixen per protegir les teves cèl·lules.

Fibra: ajuda a regular el teu trànsit intestinal i cuidar la teva microbiota.

Què es pot preparar amb albercocs?

L’albercoc és una fruita superversàtil amb la qual es poden preparar tant receptes dolces com salades i menjar-lo cru o cuinat. Pel que fa a les opcions dolces, pots preparar un batut fresc d’albercoc, iogurt i orxata, un pastís d’albercocs o la típica melmelada d’albercocs. També és ideal per a receptes salades, com una amanida d’albercocs saltats amb ruca, burrata i pesto, o una amanida d’enciam, formatge de cabra i albercocs a la planxa. Lògicament, també és bo per menjar a mig matí o per berenar, juntament amb un grapat de fruita seca, o afegir-lo a trossets dins d’un iogurt.

Respecte a la seva conservació, guarda’ls sempre a temperatura ambient, al rebost, i posa’ls a la nevera únicament si estan molt madurs (el color de la pell t’ajudarà a saber-ho; com més rosada, més madur). També es poden congelar i aprofitar-los més endavant per preparar batuts, smoothies o un deliciós gelat. Només fa falta que els treguis el pinyol, que els tallis i els guardis en una carmanyola dins del congelador.

FER UN COMENTARI